0
Sluiten

Categorieën

Filters

    Tip van Anne - Mondhygiënist

    Tandplak blijft tussen je tanden zitten. We adviseren om dagelijks tussen je tanden te reinigen met ragers of tandenstokers.

    Bekijk ons assortiment

    Ragers

    "Omdat alleen poetsen niet genoeg is..." Tandenragers zijn onmisbaar voor het verwijderen van tandplak en etensresten tussen de tanden en kiezen waardoor je gaatjes en ontstekingen kan voorkomen. Toon meer

    Merken

    Kenmerken

    Type rager

    Kies op kleur

    Inhoud verpakking

    Prijs

    -
    350 Producten

    Wat doen ragers?

    Tandenragers, of gewoon ragers, zijn borsteltjes die worden gebruikt om de ruimte tussen je tanden en kiezen schoon te maken. Dit zijn plekken waar een tandenborstel moeilijk bij kan en waar zich gemakkelijk tandplak en etensresten ophopen. Ragers helpen bij het verwijderen van deze resten en dragen bij aan een goede mondhygiëne en het voorkomen van tandvleesontstekingen en gaatjes. Andere voordelen van tandenragers zijn:

    • Gezonder gebit: Door tandplak en voedselresten beter te verwijderen, draag je bij aan het behoud van een gezond gebit en tandvlees.
    • Handig voor beugeldragers en implantaten: Voor mensen met beugels of protheses bieden ragers een effectieve manier om grondig schoon te maken.

    Wanneer gebruik je tandenragers?

    Tandenragers gebruik je als onderdeel van je dagelijkse mondverzorgingsroutine om de ruimtes tussen je tanden goed schoon te houden, waar een tandenborstel vaak niet bij kan komen. Na het poetsen van je tanden kun je tandenragers gebruiken om etensresten en tandplak te verwijderen die tussen je tanden zijn blijven zitten. Het gebruik van ragers is met name aan te raden voor mensen met grotere interdentale ruimtes, zoals mensen met een beugel, implantaten, of bruggen, omdat deze ruimtes moeilijker schoon te maken zijn met alleen een tandenborstel of flosdraad.

    Daarnaast zijn tandenragers zeer geschikt voor mensen die gevoelige tanden hebben of last hebben van tandvleesproblemen, zoals gingivitis of parodontitis. Door regelmatig tandenragers te gebruiken, kun je tandvleesontsteking en cariës helpen voorkomen. Ze zorgen ervoor dat tandplak en bacteriën die zich in de moeilijk bereikbare ruimtes tussen de tanden ophopen, effectief worden verwijderd.

    Hoe gebruik je ragers?

    1. Maak de rager nat
      Maak de tandenrager eerst nat onder de kraan voor soepeler gebruik en minder kans op irritatie van het tandvlees.
    2. Steek de rager rustig tussen je tanden
      Plaats de tandenrager voorzichtig tussen je tanden zonder druk uit te oefenen en beweeg hem rustig heen en weer om tandplak en resten te verwijderen.
    3. Reinig alle ruimtes
      Reinig systematisch elke ruimte tussen je tanden, inclusief de achterste kiezen, om tandplak en bacteriën volledig te verwijderen.
    4. Spoel de rager af
      Spoel de rager na gebruik af. Herbruikbare ragers kunnen meerdere keren worden gebruikt; vervang ze zodra ze versleten zijn. Wegwerp ragers gooi je na één keer weg.

    Waar moet je op letten als je ragers uit gaat zoeken?

    Er zijn zo veel soorten tandenragers op de markt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Dus waar moet je nou eigenlijk op letten?

    • De juiste maat: Zorg ervoor dat je een maat kiest die precies tussen je tanden past zonder te klemmen. Of een rager groot of klein is kan je zien door te kijken naar de borstel dikte. Een te grote rager kan je tandvlees beschadigen, terwijl een te kleine niet effectief schoonmaakt. Als je nog niet weet welke maat je moet hebben, kan je het beste met een midden maat of een “medium” beginnen.
    • Type rager: Er zijn zowel herbruikbare tandenragers als wegwerp ragers. Kijk wat het beste past bij jouw behoeften en voorkeur.
    • Flexibiliteit: Kies een rager die flexibel genoeg is om in moeilijk bereikbare plaatsen te komen, vooral als je last hebt van complexe tandheelkundige situaties zoals een beugel of implantaten.
    • Materialen: Let op of de tandenragers zijn gemaakt van hoogwaardige, zachte materialen die je tandvlees niet irriteren. Dit is goed om naar te kijken als je gevoelig tandvlees of tandvleesontsteking hebt.

    We hebben een handig overzicht gemaakt van verschillende soorten tandenragers met daarbij de maten en kleurcodes weergegeven. Zo vind jij de rager die bij jou past! Bekijk Kiesrijk's Keuzehulp voor tandenragers voor meer informatie.

    Wat zijn de beste tandenragers?

    Er is helaas niet één soort tandenrager die perfect is voor iedereen. Er zijn wel een aantal merken die door heel veel mensen gebruikt worden en waar de meeste mensen fijne ragers kunnen vinden:

      • Interprox ragers: Dit zijn op dit moment de meest populaire ragers op de markt. Met name de Interprox Plus ragers zijn erg populair doordat ze erg makkelijk te gebruiken zijn door het ergonomische handvat.
    • GUM ragers: Deze ragers zijn er onder andere in een simpele budget optie, de GUM Soft Picks regular, en de verbeterde Gum Soft Picks Advanced die in meerdere varianten te verkrijgen zijn. 
    • TePe ragers: Deze tandenragers zijn voorzien van een flexibel handvat dat zorgt voor een goede grip en controle tijdens het poetsen. Er zijn ook TePe Extra Soft ragers voor mensen met gevoelig tandvlees. 
    • Pikster ragers: Deze tandenragers zijn voorzien van een fijn, flexibel ijzerdraadje met een kleine borstelkop aan het uiteinde. Dit maakt ze geschikt voor mensen met kleine interdentale ruimtes. 

    'Groene' bamboo ragers

    In Nederland worden naar schatting 64 miljoen plastic tandenborstels weggegooid. Wereldwijd komt dit neer op 3,6 miljard plastic tandenborstels. Je kunt je wel voorstellen dat dit een enorme berg plastic afval van alleen al tandenborstels oplevert. Hetzelfde geldt voor ragers. Vaak wordt bij het produceren van tandenragers ook vrij veel plastic gebruikt. Bovendien wordt een rager gemiddeld al na 1 week weggegooid. Op deze manier komt er weer meer plastic in het milieu terecht.

    Wij willen ons steentje bijdragen door jou nu ook de keuze te geven om bamboo ragers te kopen. Deze tandenragers zijn gemaakt van duurzaam geteelde en geoogste bamboe die het milieu veel minder schaadt dan plastic ragers. De Bamboo Piksters ragers zijn een voorbeeld van duurzame ragers. Deze tandenragers zijn maar liefst voor 97% biologisch afbreekbaar. Door na het tandenpoetsen deze ragers te gebruiken, ben je dus bijzonder 'groen' bezig! 

    Speciale rager gel

    Er zijn speciale gels die je door middel van je tandenrager aanbrengt in de ruimte tussen de tanden en kiezen. Deze gels bevatten antibacteriële en anti-plaque ingrediënten. Daarnaast bevat de gel ook fluoride. Door deze ingrediënten wordt aanvullend tandvleesontsteking en gaatjes bestreden. Bij Kiesrijk heb je de keuze uit Tepe rager gel en Interprox Gel

    Advies nodig over tandenragers?

    Op Kiesrijk.nl vind je een ruim aanbod met interdentale ragers. Wij staan voor je klaar om je persoonlijk advies te geven. Mail ons op [email protected] en je ontvangt op werkdagen binnen 24 uur antwoord.

    Heb je je favoriete tandenragers gevonden? Bestel ze eenvoudig online en ga voor een gezond en sterk gebit. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan wordt je bestelling dezelfde dag verzonden.